Dizzy (*19-09-2010 / †22-02-2013)

[bing_translator]

Met alle verdriet schrijf ik nu dit. Onze lieve Dizzy is blijven vechten, maar kon na 4 maanden de strijd tegen een tumor in de pancreas niet meer winnen.
P1000541P1000539IMG_1936IMG_1946IMG_1933400  

 

Dizzy was een uitzonderlijk mooie poes voor ons. Ze had een schattig 2-gezichten aftekening op haar koppie waar wij verliefd op zijn geworden. Twee jaar geleden toen wij voor Lilly gingen en iedere keer dat we Lilly bezochten in de andere cattery toen ze nog klein was, dan was daar ook Dizzy. Ik heb me moeten beheersen niet in mijn opwelling toe te geven. Ik vond haar zo leuk! Steeds weer gingen we weg met een gevoel die bij mij niet klopte. Ik wou Dizzy! Ik wou Lilly, maar ik was ook verliefd op Dizzy! Zo heeft de situatie zich voorgedaan dat Dizzy door haar lange haar niet gewild was toen. Ik snapte dat niet. Ik vond het erg. Gelukkig zijn de langhaartjes nu wat gewilder. Heel erg gewild nu zelfs, maar toen nog niet zo. En ik vond haar prachtig!

Op een gegeven moment was ik klaar met mijzelf. Ik heb de knoop doorgehakt. We gingen voor lilly EN Dizzy. Het was wel een grotere uitbreiding in onze cattery als gepland. Zo hebben we er nog 2 die niet helemaal in de planning zaten in huis lopen nu, maar joh. Mijn liefde raakt niet op hoor. Ze komen niks te kort en het huis is groot genoeg.

Dizzy is opgegroeid tot een heerlijke poes. Ze was mooi. Iedereen wou haar hebben, maar nee. Ze was van ons. Ze had ook een heel lief karakter. Ze was makkelijk bovenal. Ik kon er alles mee. Ze was graag bij ons en eigenlijk niet graag zonder ons. Dat maakte haar tot een afhankelijk kroelpoesje. Dat deed ze graag. Op schoot liggen of naast je op de leuning van de bank waar je met je hoofd zit. Zolang ze maar bij je was, dan was het goed.

Dizzy heeft 2 kittens gekregen in december 2011 en was een geweldige moeder voor haar 2 kleintjes. Ze had een nestje tegelijkertijd met Lilly en hebben elkaars kittens samen groot gebracht. Het was heerlijk om te zien. Ik heb ervan genoten. Dat is waarom ik nestjes krijgen als hobby zo geweldig vind. Zien hoe die moeders het zo goed doen, samenwerken en dat kleine grut wat gaat rond hobbelen in speelsigheid. En Dizzy? Die liet met zich sollen door die kleintjes. Ze liet zich omvallen als een kleine inie mini met haar poot tegen Dizzy d’r flank tikte en gaf haarzelf zo gewonnen. En trots dat die kleintjes geparadeerd hebben door het huis! Ja. Dat was geweldig. We hebben 2 hele mooie jaren met Dizzy gehad. Wel ben ik boos. Twee jaar is veel te JONG! Ze had 22 moeten worden. Sterven van ouderdom op een acceptabele leeftijd. Niet zo jong.

Wel kan ik mijn rust vinden in het feit dat Dizzy alle liefde en aandacht bij ons heeft gekregen en niks te kort is gekomen. Niet van de kinderen en niet van mij. Ze was grootse maatjes met Zazoe die haar vast en zeker zal gaan missen en zoeken de aankomende dagen. Dizzy heeft zelfs nog melk gedronken bij Maylin toen die Bozo net had gekregen en we Dizzy in huis haalden met 13 weken. Uit gewoonte denk ik. Uiteindelijk ging dat wel over, maar een grappig gezicht was dat wel een klein bolletje met daarnaast een groot bolletje samen drinken.

 

Lieve Dizzy,

We gaan je allemaal heel erg missen. Ik zal nog heel veel tranen om je gaan laten. Ik kan ze nu ook niet inhouden, maar er komt een dag dat dit een plekje krijgt. We nemen geen afscheid. We zeggen vaarwel voor nu en ooit als we (hoop ik) oud zijn en op een degelijke leeftijd sterven zullen we je weer zien.

We koesteren de liefde die we voor je voelen. Van je blijven houden zullen we altijd doen en vergeten zullen we je nooit.

Live on Dizzy en vaarwel.