Astoria

Gisteren hebben wij Astoria terug gehaald in onze cattery. Het enige kitten wat we ooit hadden verkocht aan een oude man die is komen te overlijden. De familie die mij toen verzekerde dat ze haar in huis zouden nemen mocht ze die oude man overleven (wat realistisch was) hebben hun woord gebroken en haar open op Marktplaats verkocht Zo is ze in de broodfok terecht gekomen helaas. Ze werd onlangs voor de 2de keer (voor zover mij bekend) in haar leventje OPEN aangeboden op Marktplaats. Wij hebben onze verantwoording gepakt en hebben haar terug naar huis gehaald.

Ze is nog niet in orde en verblijft in quarantaine momenteel totdat ik meer zekerheid heb over haar gezondheids toestand.

Ik voel me diep teleurgesteld, maar ze is nu iig weg daar en terug hier.

We zijn inmiddels met Astoria bij de dierenarts geweest. Astoria moet voorlopig voor 3 weken in quarantaine blijven omdat eerder de uitslag van de schimmelkweek er niet is. Ze is GELUKKIG negatief getest op felv en fiv. De dierenarts vermoed niet dat er sprake is van fip of zwangerschap. Ze is behandeld met een stronghold pipetje. Ze had wat verhoging en daarvoor heeft ze Metacam en antibiotica uit voorzorg omdat we toch niet zeker weten hoe goed de vorige eigenaar nu voor haar is geweest.

Wel heeft Astoria recentelijk een nest gehad. Ze heeft melk, dus het kan zijn dat de verhoging eventueel voort komt van stuwing, maar we weten het niet. Het is waarschijnlijk dat i.i.g. 1 van de kittens die ik daar gisteren heb zien lopen van haar was, maar dat weet ik dus niet. Mevrouw gaf zelf aan dat die van een andere poes waren, dus sja…. Wat moet je ermee he?

Belangrijkste nu is dat Astoria tot dusver niet geweldig verzorgd is geweest, maar wel in een prima gezondheid verkeerd zoals we nu kunnen beoordelen. Of ze wel/geen giardia heeft zal haar ontlasting moeten uitwijzen.

Haar dikke buik is van haarzelf en ze heeft heeeeeeel veel gas in haar buik. Dat is een kwestie van even wat scheetjes laten wink-emoticon

Ik wil echt IEDEREEN die me nu steunt en bijstaat echt heeeeeel erg bedanken bij voorbaat. Het is een lastige en zeer verdrietige situatie waar ik nu voor het eerst mee te maken heb. Ze is en blijft mijn meisje en ik zou me een slechte fokker voelen en niet met mijzelf kunnen leven meer als ik haar aan haar lot had overgelaten op marktplaats. Dat doen alleen fokkers die hun hart niet op de juiste plaats hebben en daar wil ik nooit toe behoren.

Ik hoop dat ze met mijn goede zorgen en goed voer weer helemaal terug komt. Het is echt een schat van een beest. Ze kroelt echt heeeeeel graag. Ik ga proberen of mijn groep haar opneemt en als dat echt niet wil, dan ga ik een goed en blijven thuis voor haar zoeken! like-emoticon

Allemaal heel erg bedankt.

 

Astoria heeft voorlopig haar eigen pagina.

 

2 reacties op Astoria

  • Elma  zegt:

    Hallo,
    Ik ben benieuwd of Astoria al een nieuw huisje heeft gevonden?

    Ik ben bereikbaar via m’n bovengenoemd mailadres .
    Hoor het graag, groet Elma

Schrijf een reactie

U kunt de volgende HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>