Morgen is het zover

Morgen is DE grote dag voor ons. Dan gaat ons Lilly onder het mes.
 
Door een stommiteit heeft ze 1 van haar kniebanden gescheurd. Het duurde even voor we er werkelijk achter kwamen daar je di niet echt goed ziet op een rontgenfoto.
 
Tijdens de operatie morgen zal er een kunstmatige teugel om haar knieschijf gelegd worden waarna de knieband gehecht zal worden. Die teugel om haar knieschijf is nodig om deze op zijn plek te houden. Haar goede knieband kan – als we dit niet doen- de nu niet functionerende knieband die slap is geworden anders over de knie heen trekken waardoor die opnieuw kan gaan scheuren of uitlubberen.
 
Om de teugel op zijn plek te houden moeten de wel 2 inkepingen zagen in het bot van haar knieschijf.
 
Het word dus een fikse operatie met een behoorlijke periode van herstel en revalideren voor onze Lilly. Ze mag zeker 6-10 weken niet springen en mag alleen kleine stukjes lopen.
 
We hebben onze kittenkooi overeind gezet voor haar afgelopen vrijdag. Morgenochtend richten wij deze nog met de laatste dingetjes in dat ze er een kattenbak heeft, eten, drinken, en 2 lekkere ligplekjes. Het zal moeilijk zijn om haar opgesloten te houden, maar noodzakelijk helaas voor haar.
 
We ontruimen de buitenren van stoelen en het kattenhuisje zodat ze -als het er niet te warm is- later even kan soezelen en een beetje lopen, maar dat is voor wat later.
 
Met een beetje geluk kan ze er in de feestmaand December weer tegen en zijn we er helemaal klaar mee.
 
De overige kattenbende maakt even goed gebruik van die kittenkooi nu, want hey….dat ligt toch wel heeeeeeeeel lekker met die hangmatjes enzo. (y)

Schrijf een reactie

U kunt de volgende HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>