Een Hobby

Veel mensen vragen zich af ‘wat moet je nou met zoveel katten? Is 1 niet genoeg of hooguit 2? Het is voor ons niet alleen het houden van de dieren. Sommige mensen hebben toch ook grote gezinnen van over de 5 kinderen? Nou dan! Onze katten zijn onze kinderen. Wij houden ze niet alleen. We lopen er ook shows mee met degene die dat niet erg vinden. Dat kun je niet met elke kat. Je besteed altijd tijd en aandacht aan een hobby. Elke hobby! De ene hobby meer als de andere. Dat is een keuze. Als je gaat tennissen betaal je contributie en hou je er een goede conditie aan over. Wij vinden dit leuk om te doen en wat wij eraan over houden is een hart gevuld met liefde die alsmaar groter word. Leuke contacten, blije mensen. Ja we leggen erop toe. Echt wel al denken sommigen wellicht van niet, maar dat is dan hun probleem denk ik dan. Want het is een hobby en die kost geld. En dat mag, want daar is het een hobby voor. De dag dat ik eraan ga verdienen is de dag dat ik ermee stop. Dan zou ik niet meer met mijzelf kunnen leven.

Wij willen onze tijd nuttig besteden aan iets wat wij heel erg leuk vinden. Voor ons zijn dat onze katten. Twee zou voor ons saai zijn. Ze hebben niet allemaal tegelijk zin om te spelen. Dat gaat om beurten. Ze houden ook niet allemaal van op schoot liggen. 

Al onze katten zijn hier een onderdeel van ons gezin en lopen vrij door het hele huis en hebben hier alle vrijheid zoals het hoort. We zijn immers geen bedrijf!

Wij genieten van onze dieren zoals u misschien geniet van tv kijken. Het ontspant ons zoals u dat misschien doet met uw Yoga oefeningen. Wij hebben die niet nodig. Als je gewoon even je moment niet hebt en niet lekker in je vel zit, zijn daar 1 of meer poezekopjes die even bij je komen kijken met een blik ‘gaat alles wel goed met jou?’ Die kopjes geven en lekker bij je blijven als troost. Kleine keutels die over de grond liggen te rollebollen en waarbij je het soms uit schatert van een lachen. Wij hebben ons eigen privé circus af en toe. Het is leuk om te zien hoe ze elkaar soms uit dagen op speelse wijze en hoe de één de ander soms te slim af is. Gewoon het ernaar kijken…..het is zo mooi.
 
Het is onze hobby en onze liefde die wij over brengen en waar je ook weer voor beloont word. Denk je nou echt dat jij de enige bent die een dier beloont voor goed gedrag? Zeker niet! Dieren doen dat ook andersom. Ze belonen ons met knuffels, kroeltjes en veel liefde. Ons motto is dat je krijgt wat je geeft. Wij geven alle liefde die we in ons hebben, zorgen dat ze niks te kort komen, gaan ermee naar de dierenarts als ze iets mankeren net zoals jij naar de dokter zou gaan. Wat krijg je terug? Onvoorwaardelijke liefde. Er is toch niks mooiers dan dat? Niemand die het hoeft te begrijpen. Zolang wij dat maar doen.

nieuwe banner solens barn1