Onze Voorwaarden

[bing_translator]

Onze cattery is aangesoten bij de NLKV. wij dragen er zorg voor dat we de regels nastreven die van ons als cattery geëist worden. 
 
Voordat u onderstaand verder leest wil ik u vragen om eerst bij wat vragen stil te staan.
1. Bent u toe aan een kitten en kunt u deze alles bieden wat hij/zij nodig heeft voor de rest van zijn/haar leven?
2. Bent u een persoon die een dier niet om smoesjes als ‘een allergie’ of ‘de komst van een baby’ etc de deur wijst?
3. Beseft u dat het in huis nemen van een dier een lifetime relatie is met alle lusten en lasten die daarbij horen?
4. Weet u dat ons kitten u onvoorwaardelijke liefde zal schenken en dit ook terug verdient?
 

kattenpoot1Wij zorgen voor goede, mooie en gezonde kittens. Onze poezen zijn getest op overdraagbare erfelijke ziekten FIV / FeLV, HCM en PKD (testen mag u hier inzien). De katers waardoor ze gedekt worden zijn tevens ook getest op Felv, FIV, HCM en PKD.  De poezen die we hebben zijn tevens afkomstig uit geteste lijnen voor een extra stok achter de deur.

kattenpoot1 Onze dieren krijgen ten alle tijden verantwoorde voeding van Renske graanvrij, KVV, Animonda, Almo nature, Kattovit afbouwkuur, Feline Porta 21, Prins, Brit of Carnilove. Daar worden ook onze  kittens mee groot gebracht. Ze krijgen geen goedkope rotzooi brokjes uit de supermarkt vandaan, maar een degelijke en verantwoorde voeding uit onze eigen winkel die hun gezondheid gegarandeerd. Tevens krijgen ze daarnaast nog (afhankelijk van de leeftijd) pap, vers vlees, verantwoorde kattensnoepjes, vis en A/D natvoer.

Wij beschikken over een eigen dierenwebshop, staan in nauw contact met de fabrikanten en vertegenwoordigers en geven onze dieren uitsluitend het beste wat er voor ons is

Hetgeen wat de kittens op dat moment krijgen is per nest verschillend. Wij hebben zelf een standaard eigen keuze in bepaalde producten waar wij ze mee groot brengen. Het andere gedeelte is afhankelijk van het toekomstige personeel. Wij wennen de kittens hier z.v.m. al aan voeding wat ze straks in hun nieuwe huisje aangeboden krijgen om de overgang van huis naar huis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het is daarom voor ons alswel het kitten fijn als u op minimaal 3 weken van te voren al weet welk voer u wenst te gaan geven.

kattenpoot1 Het KAN zijn dat we foto’s van uw dier in dit huis voor de webshop gebruiken die hier zijn gemaakt. 

kattenpoot1 De kittens groeien op in huiselijke kring en zijn alles gewend wat in een huishouden gewoon is zoals een stofzuiger, in ons geval drukke kinderen, andere katten etc. Ze worden behandeld tegen in en uitwendige parasieten, zijn voor het verlaten van hun geboortehuis 2 keer geent (op 9 en 12 weken leeftijd of 11 en 14 weken) , 3 maal ontwormt, zijn voorzien van een chip, eventueel een rabiës enting en verkeren in een blakende gezondheid. U krijgt natuurlijk keurig netjes een stamboom mee tezamen met een keurig netjes ingevuld paspoortje waarin alle entingen en de gezondheidsverklaring vermeld staan. U zult het kitten niet voor 13 -16 weken leeftijd mee krijgen uit onze cattery. De exacte leeftijd bekijken we tzt. Dit hangt af van de gezondheid van het kitten (als die ook maar iets mankeert zal die toch moeten blijven tot het perfect gezond is) en of we wel/niet een nest willen showen op een show als dit een super show nest betreft. Dit mag pas met 14 weken (2 weken na de laatste enting) en wij behouden ons het recht voor om dat te doen evenals het deelnemen aan een reclame commercial indien gevraagd. We verwachten op z´n minst dat u ervoor zorgt dat uw nieuwe huisgenoot de medische en persoonlijke zorg krijgt als daar wens voor is. Jaarlijkse entingen en op tijd ontwormen!
 
Kittens die naar buitenland vertrekken zullen volgens de wet de noodzakelijk rabiës enting mee krijgen. Ze mogen niet eerder als 15 weken verhuizen. Dat is wettelijk zo bepaald en daar zullen wij ons aan houden. De invoereisen zijn per land verschillend. Wij zullen deze informatie zelf navragen en opvolgen zoals het hoort. Voor meer informatie raadpleeg het licg.
 
kattenpoot1 Wij zien ons kroost graag terecht komen in een goede en liefdevolle omgeving. GEEN broodfokkers!!! We willen graag het aller beste voor ze. Minder verdient zo’n poppetje toch niet? We zullen kritisch kijken als u ons vraagt welk kitten het beste bij u zou passen mocht u bepaalde wensen hebben en u zo juist mogelijk adviseren. We hebben wel ook zelf onze verlangens omwille de belangen van het beestje. Raskatten zijn niet alleen prijzig, maar ook erg gewild om te stelen. We zullen geen enkel kitten toewijzen als u uw kitten naar buiten laat gaan buiten een goed afgezette tuin of tuigje. De kans dat die gestolen wordt of aan een vroegtijdige dood sterft wegens aanrijding is vrij groot (even los van het feit dat u ons kroost dan blootstelt aan ziektes als FIV  en FeLV die vaak door buitenkatten word overgedragen! Er bestaan mensen die hun verantwoording daarvoor niet nemen. Schop een krolse poes maar buiten zolang ik maar slapen kan mentaliteit i.p.v. een poezepil geven of nog eenvoudiger steriliseren.). Tevens motiveren/stimuleren wij het niet dat een kitten van ons overlast bezorgd bij derden door hun behoefte daar in de tuin te gaan doen. Dat is vervelend voor andere mensen en redelijk associaal ook vinden wij. Mensen kunnen je kat neer schieten of vergiftigen met rattengif o.i.d. uit irritatie voor de overlast etc etc. Dat is niet denken in het belang van het dier als we dit zouden negeren.
 
kattenpoot1 Verder verlangen we van u als mogelijk toekomstige eigenaar dat u een paar keer komt kijken alvorens u ons kitten meeneemt. Dit is goed voor de socialisering en het geeft ons een goed beeld en het vertrouwen dat ons hummeltje goed terecht komt. We geven er natuurlijk wel heel veel om en willen graag een goed beeld vormen van de toekomstige nieuwe woonsituatie. We behouden ons ten alle tijden het recht voor om een bepaald kitten niet aan iemand te verkopen of een reservering ongedaan te maken (en daarbij de aanbetaling te retourneren) als we er geen goed gevoel bij hebben. Het ongedaan maken van een reservering doen we natuurlijk niet zomaar. Dan hebben we daar echt wel een hele goede rede voor. Dit kan zijn bij niet voldoende interesse tonen bijvoorbeeld. Het is niet reserveren en niks meer van u laten horen totdat ons hummeltje bijna opgehaald mag worden.
 
kattenpoot1 Het kitten is pas gereserveerd als u bent langs geweest om te komen kijken. Bij reservering van een kitten vraag ik 250 euro aanbetaling.  Bij Annulering of afzien van een kitten wordt geen geld terug betaald! 
 
Mocht u een kitten bij ons kopen of al hebben gekocht en mocht het om wat voor rede dan ook niet lukken met het hummeltje. Twijfel dan niet en neem contact met ons op. Wij zullen het kitten met open armen terug ontvangen of u verder helpen met het vinden van een andere oplossing. U staat dus nooit in de kou. Dat zou niet goed zijn. Wij als Cattery blijven staan voor hetgeen wat wij af geven.
 
 
 
kattenpoot1 We beschikken over kitten cam live op onze pagina. Deze staat echter maar zelden aan tijdens kitten perioden. We hebben een eigen IP-camera die in tijden van kittens 24/7 aan staat. Om onze privacy te waarborgen delen we deze link met inlog gegevens enkel en alleen indien u interesse heeft en binnenkort komt kijken of indien u al reeds een kitten heeft gereerveerd bij ons.
 
kattenpoot1 Als u uw kitten meeneemt zult u flink wat meekrijgen. U kunt rekenen op een leuk zelf samengesteld kittenpakket met wat verzorgingsartikelen en voer voor de eerste twee weken, wat speelgoedjes, een kussen/kleedje met de geur van de cattery, het paspoortje met alle entingen en ontwormingen erin, de stamboom, informatiebrieven etc. ook met een informatie brief van onszelf, het kittenkoop contract, van alles wat we gratis krijgen van voedings leveranciers en natuurlijk het kitten zelf.
 
 
 
Heeft u vragen? Stel ze gerust. We zullen uw vragen ten alle tijden eerlijk en zo goed mogelijk beantwoorden. U bent uiteraard vrij om onze cattery vrijblijvend te bezoeken mocht u interesse hebben in een kitten.