Astoria (gesteriliseerd)

 

volledige naam Astoria Greengrass Valori
vacht korthaar
kleur lilac/creme/wit
geboortedatum 01-12-2011
titels
drager van

langhaar

bloedgroep A
PKD negatief (DNA) 25-09-2015
HCM getest op 24-02-2017

Wij publiceren onze testuitslagen op HCMtest.com onder de letter V van Valori

 

vader Mistral de Blitzer                           moeder Dizzy Izzy van de Haber
kleur creme/wit   kleur lilac tortie/wit
titels internationaal kampioen   titels

 

Nou. Dit is even een heel bijzonder verhaal wat ik jullie ga vertellen. Astoria is afkomstig van onze brits langhaar Dizzy Izzy van de Haber die bij ons heeft gewoond. Ons vriendinnetje. Er mocht destijds niet met de brits langhaar gefokt worden bij de rasvereniging waar we destijd bij zaten, dus daarom is Astoria geboren onder de catterynaam ‘Valori’ die dat wel mocht. Ze is hier in huis geboren en getogen met ons. 

Toen Astoria 13 weken was vloog ze uit naar een oude man. Natuurlijk hadden we gevraagd waar ze heen zou gaan als de man zou komen te overlijden en ons is verzekerd dat ze dan in de familie bleef. Daarom hebben we haar met vertrouwen daarheen laten gaan. Helaas is dat woord gebroken. Astoria is open verkocht op Marktplaats en terecht gekomen bij een fokker. Onlangs is ze WEER open aangeboden op Marktplaats. Destijds wou de fokker die haar op marktplaats had verkocht onze Astoria niet aan ons terug verkopen. Natuurlijk niet. Nu echter wel.

Sinds vrijdag 12 juni 2015 is Astoria bij ons terug in de cattery. Ze is hopelijk terug thuis. Niet in geweldige gezondheid, maar we doen ons best. Ze heeft zoveel meegemaakt nu. We hebben veel bergen moeten verzetten eer we haar in goede gezondheid hadden. Ze is langer in quarantaine moeten verblijven als we aanvankelijk op hoopte omdat ze helaas een schimmel met zich mee droeg. Daar moest ze uiteraard eerst vanaf zodat wij niet allemaal besmet zouden raken met het hele huis erbij. Ze is er nu vanaf en loopt lekker los in huis net als wij allemaal.

Wel raar hoor. Ze lijkt heel veel niet gewend te zijn of verleerd. Het bankstel vond ze raar en nog wel wat meer dingen wat voor ons heel gewoon is. Ze blaast ook naar ons, maar we zijn er niet van onder de indruk hoor. We accepteren haar en geven haar een kans. De rest zal ze zelf moeten doen. Ze moet zich op haar gemak leren gaan voelen in een gewoon huis met ons zodat ze hier voor eens en altijd gelukkig kan zijn.

Omdat Dizzy helaas over de regenboog brug is gegaan is het voor ons des te meer bijzonder om Astoria terug te hebben mogen ontvangen. Ze is altijd heel speciaal voor ons gebleven en nu terug thuis.

Broodfokkers zouden niet mogen bestaan en na deze ervaring is ons vrouwtje er meer en meer op gebrand om hier tegen te vechten. Geen van ons mag daar ooit nog in terecht komen!

 

Pootje,

Maylin

 

 

stamboom 40  40 hoog